YazServer

Help With Yazak, How do I do such and such in Yazak

Moderators: angel_witha_devilishgrin, christi.dove, carols_a_yazak_user, azwench

Post Reply
User avatar
1973sOuThBrOnX
Posts: 65
Joined: Sun Jan 18, 2009 1:29 pm

YazServer

Post by 1973sOuThBrOnX » Sat Dec 15, 2012 4:04 am

Image

YazServer error I am getting when I try to start it.

Tumble
Posts: 67
Joined: Mon Oct 01, 2007 6:02 am

Re: YazServer

Post by Tumble » Sun Dec 16, 2012 3:10 am

are you behind a router?
try unchecking UPnp if not
i am behind two routers with my yazserv all i did was port forward 5050 an i never use UPnp
if you need help with port forward its easy,, personally i have use portforward.com if i ever had problem
they list just about ever router made & application this may help
also make you have latest update of yazserv an yazak
good luck
p.s.
also fill out room name
under menu chose where to host on list yazakpro.com or freecreed.com
the try clicking on host

User avatar
1973sOuThBrOnX
Posts: 65
Joined: Sun Jan 18, 2009 1:29 pm

Re: YazServer

Post by 1973sOuThBrOnX » Mon Dec 17, 2012 6:12 pm

yes i am, ok i will try to uncheck uPnP, i will forward port 5050, i use portforward.com also thnx, i have updated to latest YazServ, i will fill out room name and one of those hosts. Thanks. I will report later what happens. :D :D

exudesinvincibility
Posts: 1
Joined: Thu Dec 20, 2012 6:35 pm

Re: YazServer

Post by exudesinvincibility » Thu Dec 20, 2012 6:39 pm

when i try to login into a chatroom on yahserv it says not connected

User avatar
1973sOuThBrOnX
Posts: 65
Joined: Sun Jan 18, 2009 1:29 pm

Re: YazServer

Post by 1973sOuThBrOnX » Tue Dec 25, 2012 10:50 pm

I am not sure how it got fixed but it's fixed now. Maybe it was an update. Thanks Yazak. :D

User avatar
1973sOuThBrOnX
Posts: 65
Joined: Sun Jan 18, 2009 1:29 pm

Re: YazServer

Post by 1973sOuThBrOnX » Mon Dec 31, 2012 4:49 pm

Well i changed routers because my other router was disconnecting alot from the internet. Now i am using a new router, "the port is forwarded", yazserv does not connect and keeps telling me to forward the port. :D Help please.

Tumble
Posts: 67
Joined: Mon Oct 01, 2007 6:02 am

Re: YazServer

Post by Tumble » Tue Jan 01, 2013 1:58 pm

1973sOuThBrOnX wrote:Well i changed routers because my other router was disconnecting alot from the internet. Now i am using a new router, "the port is forwarded", yazserv does not connect and keeps telling me to forward the port. :D Help please.
did you save/apply after set you port forward changes?
did you try rebooting router after you saved changes?
have you tried, UPnp if router has that setting make sure it checked an saved ,"remember the yazserv option needs to be checked" an your fire wall on computer needs to be also
Upnp does not need to be check if you port forwarding
if your router is new,, check if there support some new router allow telephone or email support free for a while
good luck

User avatar
1973sOuThBrOnX
Posts: 65
Joined: Sun Jan 18, 2009 1:29 pm

Re: YazServer

Post by 1973sOuThBrOnX » Sun Jan 06, 2013 8:11 pm

i did all that@Tumble and still nothing but thanks. :D

Tumble
Posts: 67
Joined: Mon Oct 01, 2007 6:02 am

Re: YazServer

Post by Tumble » Sun Jan 06, 2013 8:24 pm

1973sOuThBrOnX wrote:i did all that@Tumble and still nothing but thanks. :D
did you try DMZ computer your trying to run yazserv on?
this should bypass said computer of router settings & firewall etc.
i don't think i would run this way all the time but you could check that setting of yazserv to see if it connects
yazserv has to be on port 5050
p.s. zak updated yazserv sometime in the last 24hours

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest